Blatter: Folk burde fængsles for at kalde mig korrupt

Den afgående præsident for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, holder fast i, at han er uskyldig trods de verserende politiundersøgelser i Fifa.

Blatter er ikke selv blevet anholdt eller sigtet i forbindelse med undersøgelserne, og schweizeren nægter da også overfor det tyske blad, Bunte, at han har gjort noget forkert.

Direkte adspurgt, hvordan Blatter har det med, at korruptionsrygterne klæber sig til ham, siger han:

- Til det svarer jeg: Forstår I overhovedet, hvad det ord (korruption, red.) betyder? Alle, der anklager mig for korruption, er nødt til at bevise det overfor mig, siger Blatter.

- Det er der ingen, der kan, for jeg er ikke korrupt, tilføjer han.

Virakken omkring Blatter har været stor, siden han 29. maj endnu engang blev genvalgt som Fifa-præsident trods stor modstand fra blandt andre de europæiske lande.

Blot fire dage senere annoncerede Blatter selv sin afgang som præsident, efter at flere prominente Fifa-folk var blevet anholdt umiddelbart før Fifa-valget - blandt andet på grund af bestikkelse i forbindelse med udvælgelsen af VM-værter.

- Jeg tager gerne imod korrekt og konstruktiv kritik, men når nogen siger, at Blatter er korrupt, fordi Fifa er det, kan jeg kun ryste på hovedet.

- Alle, der kunne finde på at sige sådan noget uden beviser, burde sættes i fængsel, siger Blatter.

En ny præsident ventes tidligst at kunne blive valgt til december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip