Blatters løjtnant kobles til mistænkelig Fifa-betaling

Generalsekretæren i det internationale fodboldforbund (Fifa), Jerome Valcke, bliver nu inddraget i den verserende korruptionssag mod ledende medlemmer af forbundet.

Ifølge New York Times stod franskmanden i 2008 bag en udbetaling på 10 millioner dollar, cirka 68 millioner kroner, til konti, der var kontrolleret af Jack Warner, den daværende præsident for Concacaf, fodboldforbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien.

FBI har ifølge New York Times betalingen under mistanke for at være en del af en bestikkelsesaftale, som i 2004 gav Sydafrika værtskabet for VM i 2010.

Jack Warner er tidligere Fifa-vicepræsident, men han måtte stoppe i både Fifa og Concacaf i 2011 efter beskyldninger om korruption, og han er nu blandt de anholdte i sagen.

Jerome Valcke er næstkommanderende i Fifa efter den magtfulde præsident, Sepp Blatter, som i sidste uge blev genvalgt trods korruptionssagen.

Jerome Valcke oplyser i en mail til New York Times, at han ikke står bag udbetalingen. Ifølge de amerikanske anklagere er det ikke givet, at generalsekretæren var klar over, at pengene skulle bruges til bestikkelse.

Det sydafrikanske fodboldforbund (Safa) har allerede erkendt, at betalingen til Concacaf i 2008 fandt sted.

Safa-præsidenten Danny Jordaan har imidlertid nægtet, at beløbet var et led i bestikkelse af Concacaf.

Han hævder, at pengene blev overført for at støtte udviklingen af fodbold under Concacaf.

- Jeg har ikke betalt eller modtaget bestikkelse i hele mit liv, sagde Danny Jordaan for nylig til hjemlandets avis Sunday Independent ifølge dpa.

- Hvordan kan vi have bestukket os til stemmer, fire år efter vi havde vundet budrunden, sagde han.

Ifølge anklagerne havde Sydafrikas fodboldforbund ikke de 10 millioner dollar i 2008, hvorfor Fifa stod for betalingen til Concacaf.

Sydafrika skulle så til gengæld have fået 10 millioner dollar mindre af Fifa for at have arrangeret VM-slutrunden i 2010.

/ritzau/

 

Dagens Gossip