Blev lam efter fald: Nu udlever Richard sin drøm om at køre lastbil

Et fald fra en stige i 2008 gjorde 26-årige Richard Fromreide lam fra livet og ned, og dermed lå hans barndomsdrøm om at blive lastbilchauffør i ruiner. Men med jernvilje og mod alle odds er det alligevel lykkedes for nordmanden at sidde bag rattet.

- Jeg vidste, at jeg aldrig ville trives med at sidde på et kontor resten af livet, selvom det nok var den mest oplagte mulighed. Det er også derfor jeg har kæmpet så hårdt for at det skulle lykkes, fortæller han til den norske lokalavis Askøyværingen

I dag kører Richard Fromreide i en ombygget lastbil for firmaet Hauge Transport. Ombygningen er sket i samarbejde med den norske hjælpemiddelcentral, som led i den norske stats strategi om at få flere personer med nedsat arbedsevne ud på arbejdsmarkedet. Det tog otte måneder at ombygge den, så der kom hejseudstyr og håndstyring. Og det er Richard taknemmelig for. 

Jeg er på lige fod med alle andre nu, og der er ingen der kan se, at jeg er lam, når jeg sidder i lastbilen. Jeg er utrolig taknemmelig overfor hauge Transport, siger han. 

Men ifølge Richard Fromreides kontakt på det lokale jobcenter, skal en stor del af succesen tilskrives Richard Fromreide selv.

- Mennesker med så meget vilje som Richard har gør mit arbejde ekstra motiverende, siger Hilde Janie Solsvik til avisen. 

Se billederne af den ombyggede lastbil her

 

 

Dagens Gossip