Blodigt halvår: Drab på kvinder i Danmark eksploderer

Skrevet af admin

|

13/07/2014

Dagens topnyheder

2014 ser ud til at blive et ganske blodigt drabsår.

Ekstra Bladet har gennemgået baggrunden for samtlige drab i år og sidste år. Tallene afslører, at der allerede nu er begået ni flere drab end på samme tid sidste år.

Hele sidste år var der 36 drab - i år er tallet allerede oppe på 30. Og på samme tid sidste år var der sket 20 drab, mens der med det seneste torsdag er sket 29 i år.

Antallet af kvindedrab overhaler indtil nu også hele 2013. Sidste år blev 13 kvinder dræbt, mens tallet for i år indtil 12. juli er 14 dræbte kvinder og en dræbt spæd pige.

I fem af sagerne fra i år var der tale om både drab og selvmord, da fire kvinder og en spæde pige alle blev dræbt af en gerningsmand, der efterfølgende tog livet af sig selv.

Læs også: Drab i Hvidovre: Politiet anholder formodet morder

I de resterende sager om kvindedrab er de formodede gerningsmænd alle blevet anholdt, skriver avisen.

Samme mønster går igen fra kvindedrabene i 2013. Her begik gerningsmanden selvmord i fire af årets 13 sager. Og alle andre formodede gerningsmænd er ligeledes anholdt.

Gennemsnitsalderen på de kvindelige ofre var i 2013 og i år 49 år - det yngste offer blev bare 14 måneder og det ældste 89 år.

14 af dette års 29 drabsofre har været mænd, der i gennemsnit er næsten 10 år yngre end de kvindelige ofre. Yngste mandlige offer i år var blot 21 år, mens den ældste var 69 år.

I tre af de 14 sager jagter politiet i øvrigt fortsat gerningsmænd, men en enkelt har begået selvmord efter drabet. Også tre drab på mænd i 2013 er fortsat uden nogen anholdte i sagerne, skriver Ekstra Bladet.

/ritzau/