Blodskam i fire generationer chokerer Australien

Det var snavsede og forsømte børn. Nogle af dem var deforme og handicappede som følge af indavl gennem generationer.

De blev fundet fjernt fra det øvrige Australien i en isoleret landlig bosættelse.

Nu har myndighederne fortalt om det grufulde syn, som mødte dem, da tilsynsfolk og betjente i september første gang stødte på det lille samfund i en fjern egn af New South Wales.

Det var en større familie, der havde praktiseret blodskam i fire generationer. Det har fået Australiens borgere til at gyse.

Myndighederne var kommet på sporet, efter at socialrådgivere i 2012 klagede over, at 12 børn mellem fem og 15 år ikke mødte op i skole, og når de endelig gjorde, så var de tynde, beskidte og forstod ikke den mest elementære form for hygiejne.

Det lille samfund talte 30 voksne.

I fire generationer havde onkler og tanter, brødre og søstre dyrket sex med hinanden. Og børnene fortsatte den samme praksis med nære familiemedlemmer.

- Observationer af børnene viser, at de var snavsede, gik i beskidt tøj, var sky og ude af stand til at få øjenkontakt, konkluderer en børnedomstol, der har taget affære i sagen.

Genetiske test viser, at 11 af de 12 børn havde forældre, der var i familie med hinanden. Fem af dem var meget nære familiemedlemmer. De havde en række handicap, enkelte var døve og blinde.

De havde i forskellig grad seksuel adfærd over for hinanden og fremmede, og de kunne berette om, at børn blev brugt til sex i familien.

Det lille familiesamfund boede i to campingvogne, to hytter og to telte. De har hverken haft rindende vand eller kloak.

Flere af pigerne vidste ikke, hvordan man bruger et toilet, eller hvad toiletpapir er, og de havde aldrig set en tandbørste før.

- Deres tale var svær at forstå, og de så ud til at have dårlige tænder og mangel på tandhygiejne. Der var ingen toiletter, brusebad eller bad i øvrigt. Børnene var nødt til at gå ind i bushen for at komme på toilet. De vaskede sig i et vandfad, fremgår det af børnedomstolen, som har tvangsfjernet børnene.

Der er "ingen realistisk mulighed for, at børnene kan komme tilbage til forældrene", vurderer børnedomstolen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip