Boateng-brødre mødes i VM-konfrontation

Man har altid sagt, at blod er tykkere end vand.

Men ved en VM-slutrunde er det kun tomme ord, for der er hverken gode råd eller moralsk opbakning i vente, når de to halvbrødre, Kevin-Prince Boateng og Jerome Boateng, lørdag møder hinanden i gruppespillet ved VM i Brasilien for henholdsvis Ghana og Tyskland.

Forsvarsspilleren Jerome Boateng og midtbanespilleren Kevin-Prince Boateng har hver deres tyske mor, mens de har samme ghanesiske far. Men de har valgt at spille på hver deres landshold.

Allerede i gruppespillet skal de stå overfor hinanden, så de har en striks politik om ikke at have kontakt før kampe, hvis deres respektive hold skal mødes.

Denne politik gælder også, når de spiller kampe imod hinanden i klubregi, hvor Kevin-Prince spiller for Schalke 04, og Jerome spiller for topholdet Bayern München.

Allerede tilbage i 2010 skrev Boateng-brødrene historie som de første søskende, der skulle spille imod hinanden ved en VM-slutrunde.

Ved VM for fire år siden var den ældste bror, 27-årige Kevin-Prince, knap så populær i den tyske lejr.

I den engelske FA Cup-finale i 2010 mellem Portsmouth og Chelsea tacklede Kevin-Prince Boateng den daværende tyske Chelsea-stjerne Michael Ballack så voldsomt, at han måtte melde afbud til VM i Sydafrika på grund af en ankelskade.

Det kastede kun benzin på det tyske bål, hvor Kevin-Princes image som værende en bølle blussede op, fordi han i sine yngre dage har været i karambolage med politiet og har flere tatoveringer på sin krop, der associeres med gangsterlivet.

Det fik den 25-årige lillebror Jerome til at træde frem og holde hånden over sin bror.

- Tacklingen skete bare, og den passede lige ned i opfattelsen af, hvordan mange mennesker så ham dengang.

- Ghettobarnet fra det socialt udsatte område, gangsterfodboldspilleren fra Wedding (område i Berlin, red.), og hvad der ellers blev skrevet om ham, sagde Jerome sidste år til den tyske avis Der Tagesspiegel.

Han udtrykte samtidig stolthed over, hvordan Kevin-Prince blev hyldet, da han som AC Milan-spiller ledte alle sine holdkammerater af banen i en venskabskamp efter at have hørt racistiske udtalelser fra det modsatte holds tilhængere.

- Jeg er stolt af ham. Det kunne være endt anderledes, lød det fra lillebroderen dengang.

Der er flere søskende med ved dette års VM i Brasilien. Yaya og Kolo Toure samt Wilson og Jerry Palacios er modsat Boateng-brødrene holdkammerater på VM-holdene hos henholdsvis Elfenbenskysten og Honduras.

Ghana og Tyskland spiller lørdag klokken 21 dansk tid i Fortaleza.

/ritzau/

 

Dagens Gossip