Bodil reducerer togtrafikken fredag

Stormen Bodil kommer også til at drille de danske pendlere fredag morgen.

Togdriften på fjernbanen og S-banen vil fredag morgen blive genoptaget, men den vil være reduceret på grund af stormen.

Det oplyser Banedanmark sent torsdag aften.

- Der kører tog på både fjernbanen og S-banen fredag morgen, men driften vil være reduceret, siger Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

- Derfor opfordrer vi passagererne til at stå tidligt op og holde sig orienteret om, hvordan togene kører via togselskabernes hjemmesider. DSB har oplyst, at de klokken 04.00 melder ud, hvordan de kører fredag.

Banedanmark-direktøren fortæller, at der natten igennem vil blive arbejdet på fuld tryk for at sikre, at morgendriften glider så gnidningsfrit som muligt fredag morgen.

- Stormen er heldigvis aftagende. Alle ressourcer er sat ind, og vores beredskab arbejder nu natten igennem for at gøre så meget af jernbanen klar til togdrift, så generne for passagererne bliver så få som mulige, siger Peter Svendsen.

Også flytrafikken kan være berørt fredag morgen, da stormen har lammet store dele af Nordeuropa, og derfor venter et større puslespil med at få lokaliseret fly og piloter i morgen tidlig, som muligvis ikke befinder sig de steder, de skal.

Lufthavnene i Aalborg, Sønderborg, Karup og på Bornholm er ligeledes ramt af forsinkelser og aflysninger.

Passagerer kan desuden finde informationer på lufthavnens Facebook/cphairport eller i en app, som kan findes ved at søge på CPH Airport. Og derudover bør flypassagerer holde sig orienteret hos deres flyselskab

/ritzau/

 

Dagens Gossip