Bødker sender Phoenix på sejrskurs i NHL

25/01/2014

Selv om NHL-spillerne kun er godt halvvejs gennem grundspillet, har den danske Phoenix Coyotes-profil Mikkel Bødker for længst slået sin egen målrekord i den nordamerikanske ishockeyliga.

Natten til lørdag dansk tid slog den tidligere Rødovre-spiller til igen, da han med sit 15. sæsonmål sendte Phoenix Coyotes i front med 1-0 mod Edmonton Oilers i en kamp, som Bødker og co. endte med at vinde 4-3.

Den hurtige dansker blev efter 14 minutters spil sendt af sted i højre side, og efter et træk sendte han med flot teknik pucken op i modsatte målhjørne bag Oilers-målmand Ilya Bryzgalov.

Det lignede en regulær ydmygelse af hjemmeholdet, da Phoenix i begyndelse af anden periode bragte sig foran med hele 4-0, men Oilers-spillerne fik samlet sig og med tre reduceringer skabt spænding i kampen.

Det lykkedes dog aldrig at nå helt op, og dermed blev kampen en ny skuffelse for traditionsklubben, der kun har vundet 15 af 53 kampe i denne sæson.

Holdets danske spiller, Philip Larsen, må fortsat sidde udenfor, men meldes på vej tilbage efter den sygdom, der har været skyld i, at han ikke har spillet siden 19. december.

Heller ikke en anden traditionsrig canadisk klub, Montreal Canadiens, vil se tilbage på nattens kamp med stor glæde.

Lars Eller og holdkammeraterne er ved at formøble en tilsyneladende sikker slutspilsplads og tabte for tredje gang i træk, da det blev 1-4 på udebane mod Detroit.