Bødskov: Dommere siger god for vores valg i Christiania-sag

Morten Bødskov (S) mener, at udfaldet af den netop færdiggjorte undersøgelse af to topembedsmænd, siger god for de valg, der blev truffet, da den tidligere justitsminister valgte at give retsudvalget en forkert begrundelse for at aflyse et besøg på Christiania.

Det siger han, efter at tjenestemandsundersøgelsen har konkluderet, at de to embedsmænd, Justitsministeriets departementschef Anne Kristine Axelsson og afdelingschef Jens-Christian Bülow, ikke har begået noget strafbart eller handlet i strid med tjenestemandsloven.

- Dommerne har sagt god for de vanskelige valg, vi traf i forbindelse med udskydelsen af retsudvalgets besøg på Christiania i 2012. Det er jeg selvfølgelig glad for, skriver Bødskov i en pressemeddelelse.

Bødskov har selv erkendt, at han gav en forkert begrundelse for at aflyse besøget, hvilket var udslagsgivende, da Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper trak tæppet væk under ham, fordi en minister ikke må vildlede Folketinget, hvilket hun mente var tilfældet.

I redegørelsen bliver embedsfolkene bedt om at forklare, hvad der var op og ned i forbindelse med løgnen til Folketinget om, at den daværende politidirektør i København, Johan Reimann, ikke havde mulighed for at deltage i Christiania-turen.

Og her husker begge det sådan, at det var Morten Bødskov, der nævnte idéen for dem:

Bødskov skriver i sin pressemeddelelse, at man stod i en særlig situation, hvor man var nødt til at handle, som man gjorde.

- Vi stod i en helt ekstraordinær situation, hvor der var en skærpet trussel mod retsudvalget. For mig handlede det ene og alene om sikkerheden for retsudvalgets medlemmer, og sikkerheden for andre der ville have været på Christiania den dag, skriver han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip