Bødskov om kommissær-post: Man må gribe mulighederne

- Man må gribe de muligheder, der opstår.

Sådan lyder det fra tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt han kunne tænke sig at blive Danmarks næste EU-kommissær - en post, som skal besættes næste år, når den nuværende kommission skal udskiftes.

Meldingen kommer på dagen, hvor han må overdrage Justitsministeriet til sin partifælle Karen Hækkerup efter at have bildt Folketingets Retsudvalg en historie på ærmet, så medlemmerne blev væk fra Christiania tilbage i februar 2012.

Spørgsmål: Morten Bødskov, kunne du godt tænke dig at være EU-kommissær?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg er sådan indrettet, at i politik tager man de muligheder, der opstår, og dem må man gribe, når de kommer, siger han til Ritzau.

Morten Bødskov har været omtalt som et bud som EU-kommissær - og med dagens udnævnelse som Socialdemokraternes nye EU-ordfører med plads i partiets gruppeledelse på Christiansborg, så har de spekulationer fået mere luft under vingerne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) understreger også, at Bødskov er god til at "varetage det europæiske".

- Det er et signal om, at han vil være rigtig god til at varetage det europæiske. Det er et område, hvor jeg altid samarbejder meget tæt med ordføreren, fordi jeg også selv laver meget europapolitik, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Så det er et signal om, at vi gerne vil have, at Mortens evner bliver brugt på et vigtigt område, siger hun.

I dag hedder Danmarks EU-kommissær Connie Hedegaard, der varetager klimaområdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip