Bølge af bomber dræber 37 mennesker i Bagdad

Mindst syv forskellige eksplosioner bragede tirsdag gennem den irakiske hovedstad, Bagdad.

37 mennesker meldes dræbt og snesevis såret ved angrebene, siger politi og hospitalskilder.

Det blodigste angreb fandt sted i Jisr Diyala-distriktet, hvor 24 mennesker blev dræbt af to bomber i et kvarter med restauranter og butikker, hvor mange mennesker færdes.

Tre af de dræbte er politifolk, som forsøgte at forhindre folk i at samles på stedet lige efter den første bombe var eksploderet. Kort efter eksploderede bombe nummer to og rev endnu flere med sig i døden.

Der var ikke umiddelbart nogen, der tog skylden for de mange angreb.

Volden kommer samtidig med, at irakiske styrker kæmper mod militante fra Islamisk Stat, der kontrollerer store dele af det nordlige og vestlige Irak. Den yderliggående gruppe hævder endvidere at stå bag mange af de seneste bombeangreb i Bagdad.

Irakiske kampfly bombede tirsdag Islamisk Stats formodede positioner i byen Garma lidt øst for Fallujah, som islamisterne har taget kontrol med. Det oplyser en sikkerhedskilde i provinsen til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Luftangrebene ødelagde et hus og dræbte seks medlemmer af den samme familie. I udkanten af byen blev yderligere syv mennesker dræbt og 17 såret, siger kilden.

Fallujah ligger omkring 50 kilometer fra Bagdad.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip