Børn med fængslede forældre får mere hjælp

Der er en hjælpende hånd på vej til de børn, der har en far eller mor, som sidder i fængsel.

Forligspartierne bag satspuljen har nemlig afsat 24,4 millioner kroner over en fireårig periode, der er rettet til initiativer, som skal komme disse børn til gode.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene skal gå til tre konkrete initiativer.

Børn skal have dækket transportudgifterne, når de besøger en indsat forælder i arresthuset eller fængslet, så samværet med en indsat forælder ikke begrænses af økonomiske hensyn.

Der vil også blive sat midler af til driften af et familiehus med fem til seks pladser i en kommende pension i Nordjylland, hvor der vil blive tilbudt pædagogisk støtte til både forældre og børn forud for løsladelsen.

Derudover vil indsatte få muligheden for samtale- og gruppeforløb i 15 af kriminalforsorgens institutioner. Her skal de tale om, hvordan de indsatte ser forælder-rollen både under og efter afsoningen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) glæder sig over initiativerne.

- Børnene er tit dem, der lider mest, når mor eller far sidder i fængsel. Mange skammer sig over, at mor eller far har gjort noget kriminelt, samtidig med at de naturligvis savner deres forælder.

- En god kontakt under afsoningen kan ikke bare være med til at afbøde det savn, men også medvirke til at sikre, at mor eller far ikke igen havner på den forkerte side af loven, siger Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Ifølge Institut for Menneskerettigheder er der cirka 4500 børn i Danmark, som har en eller begge forældre i fængsel.

40 procent af de indsatte har enten børn eller stedbørn under 18 år, som de inden indsættelsen enten boede sammen med eller havde jævnlig kontakt til, viser Kriminalforsorgens Brugerundersøgelse 2013.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip