Børn skal ikke have en mobiltelefon, før de fylder 16, siger ekspert

Tusindvis af børn møder hver dag op i skole med en smartphone i lommen, hvilket ikke kun ødelægger undervisningen for barnet med telefonen, men også for klassekammeraterne. 

Ordene kommer fra Tom Bennet, der er leder af en kommision, der skal se på, hvilke retningslinjer folkeskolerne i Storbritannien skal have i forhold til børns brug af mobiltelefoner og tablets i skoletiden. 

Han mener ikke, børn skal have mobiltelefoner før de er 16 år, og underviserne skal kun i yderste tilfælde tillade dem, mener han. 

Vejledningen kommer efter Tom Bennet skulle finde måder hvorpå, undervisningsmiljøet i klasseværelserne kan blive forbedret. 

- Vi er nødt til at være sikre på, at de råd vi giver til skolerne er i trit med det 21 århundrede, hvor selv helt unge elever tager tablets og mobiltelefoner med i skole, siger dne britiske undervisningsminister Nick Gibb til Independent om retningslinjerne fra Tom Bennet.

- Om det er brugen af mobiltelefoner, forældres attitude overfor skolen eller elevernes opførsel i klasselokalet, så er vi nødt til at dykke ned i årsagerne for at finde frem til, hvordan vi kan sørge for, vores børn ikke får forstyrret deres undervisning af uhensigtsmæssig opførsel, siger Nick Gibb. 

Men selvom det kan lyde som et hårdt indgreb for mange børn, der har vænnet sig til den daglieg kontakt med mobiler og tablets, så vil adfærdseksperten ikke forbyde dem. 

- Jeg mener, at smartphones repræsenterer en enorm fristelse for børnene, men dermed ikke sagt jeg vil forbyde dem, siger Tom Bennet, ifølge Independent. 

Han pointe er, at børn kommer i for tidlig kontakt med avanceret teknologi. 

- Jeg bliver ofte spurgt, hvonår folk skal give deres barn en smartphone. Til det svarer jeg, 'når du er klar til at lade dem se på porno', for det er sikkert, at deres nysgerrighed vil få dem hen på det, siger han. 

- Min personlige overbevisning er, at jeg ikke synes børn skal have en smartphone før de fylder 16, medmindre de er under opsyn af en voksen, siger han. 

 

Dagens Gossip