Børnechefer frygter flere tilfælde af omsorgssvigt

Skrevet af admin

10/07/2014

Mest læste i dag

Selv om ingen ønsker det, kan det ikke afvises, at der sker omsorgssvigt af børn andre steder end i Esbjerg Kommune.

Sådan lyder det fra Eik Møller, formand for Børne- og Kulturchefforeningen, efter det er kommet frem, at to børn blev udsat for misrøgt, mens Esbjerg Kommune ikke reagerede på flere underretninger om situationen.

- Alle kommuner har det på den måde, at det er en ting, som ingen ønsker sker hjemme i deres egen baghave. Men der er ingen, der kan give garantier mod, at det ikke foregår andre steder, siger Eik Møller.

- Sådan har det været hele vejen igennem, siden vi fik de første sager omkring Tønder og andre steder, fortsætter han.

Efter formandens opfattelse har alle kommuner gjort, hvad de kunne for at trævle deres sager igennem. Men om det er en garanti mod, at der hænger en dårlig sag, det er ikke til at vide, siger Eik Møller.

I sagen fra Esbjerg flyttede de to børn sammen med deres mor til kommunen i 2011. Med sig havde de en længere historik af underretninger, der gik tilbage fra 2007 og frem.

- Det med nomadefamilier er noget af det, som den seneste omgang med Barnets Reform blev sat i verden for at gøre noget ved, siger Eik Møller med henvisning til reformen, der blandt andet skal sikre bedre rammer for kommunernes indsats.

- Efter hvad jeg hører, så har den kommune, familien kom fra, gjort det, den skulle - altså givet besked om, at her var en familie, hvor man var bekymret for børnenes situation, og at der var grund til at handle på situationen, siger Eik Møller og tilføjer:

- Det sørgelige er, at det ikke er lykkes Esbjerg Kommune at handle i tide på de underretninger, de har fået fra den anden kommune. Det er et stort problem, og det lægger jeg ikke skjul på.

For at undgå sager som den fra Esbjerg foreslår Eik Møller, at kommunerne bliver bedre til at handle tidligere, når personer, der har med børnene at gøre til daglig, reagerer med bekymring.

- I nogle sammenhænge bør man handle tidligere, end man ellers ville gøre. Så kan det godt være, at man ender med skulle forsvare det, men hellere det end at man slet ikke handler, siger han.

/ritzau/