Børnefamilier får alt for lidt frugt og grønt

Danske børnefamilier spiser alt for lidt frugt og grønt. Det skriver Søndagsavisen.

Ifølge en undersøgelse, som analyseinstituttet GfK har foretaget for Gartneribrugets Afsætningsudvalg, spiser 85 procent af de danske børnefamilier mindre end halvdelen af den anbefalede daglige mængde frugt og grønt.

Det er en tendens, som Fødevareinstituttet på DTU kan genkende.

- Vi får for lidt frugt og grønt. Forbruget er faktisk steget en lille smule, men ikke tilstrækkeligt, siger Gitte Gross, afdelingschef på Afdeling for Risikovurdering og Ernæring på DTU Fødevareinstituttet.

Gitte Gross forklarer, at det er vigtigt, at børn – og deres forældre – får nok frugt og grønt.

- Et godt indtag af frugt og grønt reducerer børnenes risiko for at blive overvægtige, og det forebygger sygdomme på den lange bane. Det betyder noget for livet senere hen, siger hun.

Det kræver lidt udholdenhed og viljestyrke at vænne børnene til at spise grønt.

- Man siger, at børn skal smage noget 18-19 gange, før de kan lide det. Mit råd er at gøre det til en sport og være ihærdig med at give børnene det mange gange, siger hun.

Udover, at man skal være ihærdig med at give børnene frugt og grønt igen og igen, så har hun også et par andre råd. For eksempel, kan man skjule grøntsagerne i maden. For eksempel ved at blende ærter i spaghetti med kødsovs. Eller man kan byde børnene nogle grøntsager skåret i små mundrette stykker som mellemmad.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip