Børster du dine tænder rigtigt: Her er 5 fejl

Du gør det morgen og aften, dag efter dag. Men tænker du egentlig over, hvordan du gør det, eller kører den på ren rutine?

Hvis du ikke er opmærksom på, hvordan du plejer dine tænder, risikerer du at gøre din mund mere modtagelig for ubehageligheder som caries og tandkødssygdomme.

Her er fem ting, du ifølge Dailymail bør være opmærksom på, når du børster tænder.

Du børster dem ikke længe nok
De fleste mennesker bruger ifølge specialtandlæge Michael Lenchner for kort tid på at børste sine tænder. De fleste tandlæger anbefaler at børste i to - tre minutter, men mange børster ikke længere end et minuts tid.

Prøv at holde øje med, hvor lang tid du bruger, så dine tænder bliver renere.

Læs mere: 6 hemmeligheder, din tandlæge ville ønske du kendte

Du børster for hårdt
Når du børster dine tænder hårdt, er risikoen højere for, at du skader din emalje.

Desuden kan agressiv børstning af dine tænder skabe problemer for følsomt tandkød og skabe irritation.

Du bruger den forkerte tandbørste
For at mindske skader på dine tænder, bør du købe en blød tandbørste. Hvis du ikke bruger den korrekt, er det dog ikke nok, at den er blød, mener Michael Lenchner.

Han tilføjer, at elektriske tandbørster kan være gode at bruge, hvis de får dig til at børste dine tænder i længere tid og hjælper til at nå ind overalt.

Vær desuden opmærksom på, at du bør skifte din tandbørste mindst hver tredje måned, for at undgå for mange bakterier. Skyl din tandbørste med varmt vand efter brug og lad den tørre, før du bruger den igen, for at mindske bakterierne.

Læs mere: Det skal du gøre for at børste tænderne ordentligt

Du bruger den forkerte tandpasta
Hvis din tandpasta indeholder natron, er den formodentlig god til at få pletter af, fordi den har en slibende effekt. Til gengæld er den hård ved din emalje. 

Du holder ikke øje
Det kan være en god idé at gøre det til en vane, at du ser dig i spejlet, mens du børster tænder. På den måde kan du bedre holde øje med, hvor du egentlig børster.

For eksempel er det vigtigt, at du ikke glemmer området lige ved gummelinien. Det er nemlig der, tandsten og bakterier kan gøre dit tandkød betændt og inficeret.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip