Børsting: Højrefløjen bekymrer sig ikke om dagpengeofre

LO's formand, Harald Børsting, langer ud efter primært Venstre og Dansk Folkeparti, som forsøger at slippe uden om at påtage sig ansvaret for dagpengereformen, der har betydet, at mere end 40.000 har mistet retten til dagpenge.

Han mener, at de forsøger at vaske hænger, mens Socialdemokraterne omvendt gør alt for at forsøge at gribe de mange, der er blevet ramt af dagpengereformen. VK-regeringen fik stemt reformen igennem med støtte fra Dansk Folkeparti Og De Radikale.

- Løkke påstår, at hans gamle reform ikke er støbt i cement. Tulle (Thulesen Dahl, red.) påstår, at han er blevet klogere. Men ikke alt, der glimter, er guld. De borgerliges udmeldinger er intet mindre end en gratis omgang.

- Det er en gratis omgang, som støtter de arbejdsløse, som rebet støtter de hængte, siger Børsting i sin tale under den socialdemokratiske kongres.

Regeringen har forsøgt at afbøde reformens konsekvenser med forskellige midlertidige tiltag. Ifølge de seneste tal står cirka 4700 af dem, der har mistet dagpengeretten, uden hverken job, SU, kontanthjælp eller anden forsørgelse.

Børsting, som selv sidder i regeringens dagpengekommission, der skal komme med sine anbefalinger til et nyt system i september næste år, mener, at det handler om at bevare fokus på det væsentlige: Nemlig, at "alt for mange" ryger ud af dagpengesystemet.

- Vi må finde løsninger. Ikke fordi venstrefløjen presser os, eller fordi vi ikke kan gå til valg uden at have løst problemet.

- Det er ikke derfor, men fordi de aldrig skal hedde sig, at Socialdemokraterne og fagbevægelsen bare lod stå til uden at gøre noget, siger Børsting.

Han understreger, at det er en god idé, at statsminister Helle Thorning-Schmidt har valgt at fremrykke dagpengekommissionens arbejde til september næste år frem for årsskiftet 2015/16.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip