Børsting: Vi er ikke klar til dagpengeændring

LO's formand, Harald Børsting, kan godt acceptere, hvis der ikke kommer en ændring af dagpengereglerne i forbindelse med den kommende finanslov.

Det erklærer han onsdag i forbindelse med et møde med den socialdemokratiske folketingsgruppe på LO-skolen i Helsingør

- Der kan laves en ganske fornuftig finanslov, selvom man ikke ændrer dagpengesystemet på den korte bane, erklærer han til de fremmødte journalister.

Modsat andre topfolk i fagbevægelsen mener Børsting ikke, at det er forsvarligt at lave grundlæggende ændringer i dagpengesystemet på nuværende tidspunkt.

- Min hensigt er ikke, at vi slår diskussionen om dagpenge ihjel, men at vi tager den på sagligt grundlag og erkender, at det kræver mere, end der hvor vi er nu, påpeger Børsting.

Han er medlem af dagpengekommissionen, som inden udgangen af næste år skal komme med anbefalinger til den fremtidige indretning af systemet, og ligesom regeringen mener han, at man bør afvente disse, før man ændrer systemet.

Det betyder dog ikke, at man skal lade de danskere, der i mellemtiden mister retten til dagpenge, sejle deres egen sø.

- Vi har en øvelse her på den korte bane, der handler om de familier, der er i klemme, fordi de er faldet ud af dagpengesystemet, og som kun har arbejdsmarkedsydelsen. Nogle af dem er i så store udgifter, at det ikke slår til, konstaterer Børsting.

Han mener ikke, at de mange kritikere, som kræver, at regeringen blandt andet halverer genoptjeningsperioden, har anvist en løsning på dette problem.

- Det løser ikke problemerne for dem, der er ude i suppedasen. Her og nu handler det først og fremmest om at hjælpe dem, og dernæst om at forebygge, at der kommer flere i suppedasen, konstaterer han og pointerer:

- Derfor synes jeg sådan set ikke, der er nogle gode løsningsforslag. Der er nogle, der har en politisk markeringsværdi, men der er ingen løsningsforslag på bordet.

/ritzau/