Boko Haram bortfører 185 mennesker i nigeriansk landsby

Militante islamister fra Boko Haram skal have bortført mindst 185 mennesker i landsbyen Gumsuri i det nordøstlige Nigeria.

Det oplyser to lokale embedsmænd og en leder fra et lokalt vagtværn torsdag. Massebortførelsen er tilsyneladende sket søndag, men det er altså først kommet frem nu.

Gidslerne blev kørt væk i lastbiler mod Sambisa-skoven, der er en af Boko Harams højborge.

En leder af et lokalt vagtværn, Usman Kakani, siger, at 191 personer, heriblandt kvinder, piger og drenge skal være blandt de bortførte.

Gumsuri ligger omkring 70 kilometer syd for hovedbyen i staten Borno, Maiduguri. Den ligger på vejen, der fører til Chibok, hvor Boko Haram bortførte mere end 200 skolepiger i april.

Oplysningerne har været fire dage undervejs, da de mobile netværk er fuldstændig kollapset i regionen.

Gruppens angreb er taget markant til, siden præsidenten sidste år indførte undtagelsestilstand i tre nordøstlige delstater. Mest opsigtvækkende er nok sagen om de 200 skolepiger.

Den militante gruppe har også været aktive i Cameroun, hvor militæret dræbte 116 medlemmer af Boko Haram, da de angreb en base i den nordlige del af landet tæt på grænsen til Nigeria. Det er ikke oplyst, hvor stort et tab militæret led.

Tidligere torsdag kom det frem, at 54 nigerianske soldater er blevet dømt til døden for mytteri, efter at de nægtede at deltage i en militæroperation mod Boko Haram i den nordøstlige del af landet.

Det oplyste deres forsvarer, menneskerettighedsadvokaten Femi Falana.

Nigerianske soldater i frontlinjen har gentagne gange klaget over mangel på våben og andre fornødenheder, som der er brug for i kampen mod den sunnimuslimske jihadistgruppe, der har dræbt tusindvis af mennesker i et utal af angreb siden 2009.

Det manglende udstyr har fået flere soldater til at nægte at deltage i kampene. Angrebene ventes at blive optrappet forud for Nigerias parlamentsvalg i februar 2015.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip