Boko Haram: Bortførte skolepiger er blevet gift væk

Den yderliggående islamistiske oprørsgruppe Boko Haram chokerer i en video familierne til 219 nigerianske skolepiger, som gruppen bortførte 14. april i år fra en kristen pigeskole. I videoen siger Boko Haram-lederen Abubakar Shekau, at pigerne er giftet væk og konverteret til islam.

I videoen benægter lederen desuden nylige oplysninger fra Nigerias regering om, at gruppen og regeringen er ved at nå frem til en fredsaftale.

Boko Haram bortførte i april i alt 276 skolepiger fra en pigeskole i byen Chibok i den nordøstlige delstat Borno. 57 af pigerne slap fri i juni.

Det er første gang siden 5. maj, at Abubakar Shekau nævner pigerne. Dengang blev omkring 100 af teenage-pigerne vist i en video.

Shekau sagde i maj, at ikke alle piger var konverteret, selvom de var tildækket med hijab, et tørklæde om hår og hals, og reciterede vers fra Koranen.

I den nyeste video siger islamistlederen, at alle 219 piger er konverteret og har lært to kapitler af Koranen udenad.

Tidligere har han truet med at sælge dem væk som slavebrude, men har også sagt, at han vil være villig til at slippe dem fri, hvis Boko Haram-fanger løslades til gengæld.

For mindre end to uger siden hævdede Nigerias forsvarschef Alex Badeh, at der var indgået en våbenhvile med oprørsgruppen, og at frigivelsen af de 219 skolepiger var en del af aftalen.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip