Boko Haram mistænkes for drab på shiamuslimer

En selvmordsbombe har dræbt mindst 23 mennesker, der mandag deltog i et shiamuslimsk optog i det nordøstlige Nigeria, oplyser øjenvidner.

Den rabiate sunnimuslimske oprørsgruppe Boko Haram menes at stå bag bomben, der blev detoneret i Potiskum i delstaten Yobe.

Shiamuslimerne var i færd med at fejre en af deres største højtider, ashoura, hvor man mindes profeten Muhammeds barnebarn, imam Hussein, der blev slået ihjel for 1300 år siden i det nuværende Irak.

- Jeg hørte en meget kraftig eksplosion, som om den skete lige i mit værelse. Det fandt sted bare 200 meter fra mit hus, fortæller en lokal beboer, Yusuf Abdullahi.

Mohammed Gana, hvis bror blev dræbt af bomben, beretter, at han talte 23 døde på gerningsstedet.

Lokale beboere fortæller, at politiet begyndte at skyde, umiddelbart efter bomben detonerede, men det stod ikke klart, hvem de sigtede på, eller om nogen blev ramt.

Boko Haram har i fem år ført kamp for at oprette en islamisk stat. Den rabiate gruppe har dræbt i tusindvis af mennesker og blev berygtet i hele verden, da den tidligere i år bortførte langt over 200 skolepiger.

Boko Haram har udviklet sig til at være den største sikkerhedstrussel for Nigeria, der er Afrikas mest folkerige land.

Tidligere på natten brugte ukendte gerningsmænd sprængstof for at trænge ind i et fængsel i byen Lokoja i delstaten Kogi.

Det lykkedes dem at befri 144 indsatte. Det er ikke oplyst, om der var medlemmer af Boko Haram blandt dem.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip