Boliga om rekordsalg: Ingen norske tilstande her

Ricco Zuschlag, partner hos boligsiden Boliga, mener ikke, at vi kan drage paralleler mellem torsdagens rekordsalg af en lejlighed i Norge og det danske marked.

Torsdag blev en lejlighed i Oslo solgt til en ny nordisk rekord. Hele 254.777 norske kroner per kvadratmeter kostede lejligheden.

Med sine 157 kvadratmeter er lejligheden handlet til 35 millioner danske kroner. Det er en helt uhørt høj pris, hvis vi sammenligner det med det danske boligmarked, mener Zuschlag.

- I april i år blev en lejlighed i indre København sat til salg for 27 millioner kroner. Det er det højeste udbudsbeløb på det danske lejlighedsmarked nogensinde.

- Skulle samme lejlighed udbydes til den norske kvadratmeterpris og ikke den københavnske kvadratmeterpris, som ligger mellem af 50.000 til 90.000 kroner, så ville prisen ikke være 27 millioner, men 72 millioner kroner, siger Ricco Zuschlag.

Han tør godt love, at vi ikke kommer til at se norske pristendenser herhjemme lige med det første.

- Vi tør godt love, at der går rigtig mange år, før vi kommer op i det prisleje.

- Det norske marked og priserne er bare så meget højere, simpelthen fordi deres økonomi er meget anderledes end vores. Vi har gjort grin med, at oliepengene må være skyld i de høje priser. Så der kommer til at gå lang tid, selvom jeg nødigt vil kigge ind i en krystalkugle, siger han.

En 219 kvadratmeter lejlighed i Tuborg Havnepark holder rekorden for det dyreste lejlighedssalg i historien. Tilbage i 2008 blev den solgt for 24,6 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip