Boligejere varmer op til ny konverteringsbølge

29. april er sidste frist for at omlægge sit realkreditlån til juniterminen, og allerede nu er der udsigt til endnu en konverteringsfest.

Det er de billige 2-procentslån med en kurs lige under 99, der trækker, og realkreditinstitutterne har i den forbindelse allerede fået opsagt lån for knap 50 milliarder kroner.

Traditionen tro venter de fleste dog først til allersidst med at beslutte sig, og derfor er vurderingen hos Nordea, at denne termin kan slå niveauet for den seneste termin, hvor der blev opsagt lån for 91,3 milliarder kroner.

- Konkret forventer vi, at der vil blive omlagt lån for mellem 100 og 110 milliarder kroner ved den kommende termin.

- Det vil i givet fald være den tredjestørste konverteringsbølge siden 1993, hvor de 30-årige lån kom på gaden, og der blev åbnet op for låneomlægninger, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nordea.

Cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark forklarer det store aktivitetsniveau indtil nu med, at kursen på 2-procentslånet i februar bevægede sig lige omkring 100.

Derfor benyttede en del allerede ved den lejlighed muligheden for at bytte deres eksisterende lån ud med et billigere, og han forventer derfor knap så megen hektik op mod den kommende frist.

- Vores vurdering er, at indfrielserne vil nærme sig et niveau på mellem 80-100 milliarder kroner, skriver han i en analyse.

Johan Juul-Jensen fra Nykredit forventer, at lån for i alt 100 milliarder kroner bliver omlagt i den kommende termin.

Hvis renterne falder yderligere, er der dog udsigt til endnu højere aktivitet hos realkreditselskaberne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip