Boliger, institutioner og veje lider efter nordjysk regnvejr

Et kraftigt regnvejr i Nordjylland natten til torsdag har skabt travlhed hos Falck, som nu deltager i kampen mod uvejrets følger.

Diana Sørensen, der er regionaldirektør for Falck i Nordjylland, oplyser til Ritzau, at der blandt andet er problemer med mudder på motorvejen, som tidligere har været lukket på grund af vandmasserne.

- Der ligger en del mudder på motorvej E39, som skal afspærres igen, mens det bliver fjernet, fortæller Diana Sørensen.

Nordjyllands Politi oplyser, at afspærringen af E39 vil vare cirka tre kvarter.

Ifølge Diana Sørensen er mange private hjem ramt af vandskader, som er opstået på grund af regnvejret.

- Vi har indtil nu været kaldt ud til vandskader i cirka 40 private hjem. Der er også skoler og børnehaver, der melder om vandskader, fortæller hun.

Trafikken i Nordjylland er også hårdt ramt af regnvejret, som ifølge DMI vil fortsætte torsdag. Nordjyllands Politi melder om spærrede viadukter og veje, som er undermineret af vand.

Flere trafikanter er kørt fast i vandmasserne og har måttet få hjælp til at blive trukket fri.

- Vi har haft en del fritrækninger af biler, og der har også været en bus, som sad fast, fortæller Diana Sørensen fra Falck.

Nordjyllands Politi opfordrer til, at man udviser stor forsigtighed, hvis man skal ud og køre bil på de nordjyske veje, navnlig nord for Limfjorden.

Ved Sindal har regnen skyllet noget ballast væk fra jernbanesporet. Ballasten skulle holde skinnerne på plads, og DSB aflyste torsdag morgen alle tog på strækningen. Togdriften er dog blevet genoptaget torsdag formiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip