Boligpriserne er de højeste i tre år

Hvis du står og skal sælge din bolig, er det muligvis nu, du skal slå til.

Igen i juli steg salgsprisen på villaer og rækkehuse på landsplan nemlig med 0,1 procent, og med en gennemsnitlig pris i juli på 11.527 kroner per kvadratmeter har huspriserne således nået det højeste niveau siden 2011.

Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli.

- Huspriserne har spiret længe, men det har været svært at se, om det ville blive til noget for alvor, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for boligsiden.dk.

- Nu står villamarkedet så i fuldt flor, og salgsprisen for en gennemsnitsvilla er i dag 1,8 millioner kroner, hvilket er det højeste siden 2011, fortsætter hun.

Ifølge indekset oplevede fem kommuner - Københavns, Tårnby, Hvidovre, Ishøj og Furesø - de højeste salgspriser på villaer siden 2010.

- Og flere andre kommuner er ikke langt efter, siger Birgit Daetz.

De blomstrende villapriser følges i øvrigt op af et fortsat fald i salgstiden, viser opgørelsen.

I juli faldt salgstiden med 2,8 procent. Dermed tog det i snit 208 dage at få solgt en villa.

Også salgsprisen på ejerlejligheder steg i juli. Priserne steg med 0,2 procent på landsplan sammenlignet med måneden før og landede på en gennemsnitspris per kvadratmeter på 22.017 kroner.

- På landsplan er kvadratmeterprisen på ejerlejligheder nu også den højeste siden 2010. Region Hovedstaden står stadig for de højeste priser, hvor en kvadratmeter kan købes for 25.346 kroner. Det er dog et lille fald på 0,3 procent fra juni til juli, siger Birgit Daetz.

Månedens højdespringer var Region Midtjylland, hvor prisen på ejerlejligheder steg med 3,8 procent sammenlignet med måneden før.

Salgstiden for en lejlighed lå i juli på 120 dage i gennemsnit. Det svarer til et fald på 0,5 procent i forhold til juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip