Boligsalget boomer: Rekordmange lejligheder solgt i år

Der har været usædvanligt meget held i sprøjten for de danske boligejere, der har haft deres huse og lejligheder til salg i starten af 2015. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

I februar var der særlig stor succes i handlen med ejerlejligheder, hvor nøglerne skiftede hænder hele 1500 gange. Det svarer til en stigning på 70 procent sammenlignet med de seneste fem års gennemsnit i samme måned.

Allerede i starten af året var dog der rigtig godt gang i salget, og 1300 lejlighedsejere kunne således fjerne til salg-skiltet i januar.

Det er bemærkelsesværdigt, at salget går så strygende allerede i årets første, kolde måneder, hvor der traditionelt ellers ikke er den store interesse fra boligkøberne.

Ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz, skyldes de mange salg, at flere har fået bedre muligheder for at købe.

- Den lave rente betyder ikke bare, at der er gode låneforhold; den helt unikke situation på lånemarkedet har også sænket barren for, hvem der kan komme i betragtning til et boliglån, siger hun i en pressemeddelelse.

- Den potentielle købermasse er formodentlig større nu, end den har været i årevis, siger hun.

Især i de danske studiebyer boomer salget af ejerlejligheder. I Odense er salget steget med næsten 200 procent, mens Roskilde, Aarhus og Aalborg også alle oplever fremgang i salget af ejerlejligheder.

Det er dog ikke kun lejlighedsejerne, der kan gnide sig i hænderne over de mange solgte boliger.

Således solgte knap 6000 husejere deres bolig i årets første to måneder. Det er en stigning på omkring 30 procent sammenlignet samme periode fra 2010 til 2014.

Mange sommerhusejere har de seneste år haft svært ved at komme af med deres ejendomme, men også dette marked er attraktivt for tiden.

- Lige nu kan man få et sommerhus til en rigtig god pris, og man kan holde de faste udgifter nede på et minimum. Har man i forvejen drømt om et sommerfristed, er det oplagt at placere sine penge i et sommerhus, siger Birgit Daetz.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip