Bombe eksploderet ved retsbygning i Malmø

Politiet i Malmø har endnu ikke foretaget anholdelser eller udsendt efterlysninger af mistænkte i forbindelse med en voldsom bombeeksplosion ved den centrale retsbygning midt i byen søndag aften.

Eksplosionen forårsagede store skader på bygningens facade og indgang, og mange vinduer i flere ejendomme blev smadret af trykbølgen. Der er ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne personer.

Politiets overvågningskameraer har optagelser af en genstand ved dørene til retsbygningen umiddelbart før eksplosionen, og myndighederne har fået flere tip fra øjenvidner, som har set personer løbe væk fra stedet.

- Vi så to unge mænd, som løb hurtigt væk fra stedet, siger en beboer i området til SVT.

Politiets bombeteknikere har afsluttet deres undersøgelse af området uden at finde flere farlige genstande.

Eksplosionen var så voldsom, at den kunne høres over store dele af Malmø, skriver avisen Sydsvenskan på sin hjemmeside.

Der er uklart, om myndighederne vil skærpe sikkerheden i det centrale Malmø efter bombeanslaget.

Ingen har taget skylden for hændelsen.

Jeg hørte vinduesruder blive knust og rullede persiennerne op. Da så jeg, at vores vindue ind til soveværelset var smadret, og et billede var faldet ned fra væggen, siger en kvinde, der bor i et nabohus til retsbygningen.

Sprængladningen var placeret ved indgangen til Rättscentrum, der huser byretten, en politistation og anklagemyndighedens kontorer.

- Nu har vi afspærret området, vi taler med vidner, og vi leder efter gerningsmænd, siger Stephan Söderholm.

Malmø-regionen har været ramt af usædvanlig mange eksplosioner i år. Natten til 3. februar i år var der en tilsvarende eksplosion foran Rättscentrum. Heller ikke den gang kom nogen personer til skade. Sprængladninger er også blevet udløst foran restauranter og på parkeringspladser.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip