Bombemanden i Stockholm har overgivet sig

Bombedramaet i Gamla Stan i Stockholm sluttede kort før klokken 20, da den formodede bombemand overgav sig til politiet.

Det skriver public service stationen SVT på sin hjemmeside.

Manden gik ved 14.30-tiden ind i menneskerettighedsorganisationen Civil Right Defenders lokaler på Stora Nygatan 26. Manden, der ifølge vidner havde en slags bombevest eller bombebælte på, truede ifølge SVT med at sprænge bygningen i luften.

Han skal også være kommet med trusler mod regeringspartiet Moderaternes og Socialdemokraternes partikontorer, som begge blev evakueret og spærret af.

Men efter omkring en times forhandlinger med politiet, gav han klokken 19.40 op.

Politiets pressetalsmand Kjell Lindgren siger til SVT, at anholdelsen foregik udramatisk, og at ingen er kommet til skade.

Politiet skal nu gennemsøge lokalerne for at sikre sig, at der ikke ligger sprængstoffer.

Manden er blevet sigtet for trusler, men Lindgren vil ikke oplyse noget om bombemandens motiv.

Hvem manden er, kunne politiet ikke sige noget om efter pågribelsen. Det var også uklart, om hvorfor han gik ind hos netop Civil Right Defenders. Han har heller ikke udsendt trusler mod organisationen.

I stedet for har han ifølge politiet udtrykt "misfornøjelse med politiske partier", hvilket gjorde, at Socialdemokraternes og Moderaternes hovedkvarterer, som ligger i nærheden af de lokaler, hvor manden befandt sig, blev afspærret.

Politiets indsats betegnes som en såkaldt "særskilt hændelse", der betyder, at mange ressourcer kunne sættes ind. Foruden de store afspærringer blev der brugt en bomberobot, og politiets indsatsstyrke var på plads i tilfælde af, at man ville storme bygningen.

Adskillige mennesker havde taget opstilling ved afspærringerne i Gamla Stan i det centrale Stockholm for at følge situationen.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip