Bomber dræber mindst tre i det uroplagede Thailand

Provinserne Pattani, Yala og Narathiwat i det sydlige Thailand har lørdag været ramt af en række bombeangreb, som indtil videre har kostet tre personer livet og såret 55.

- Eksplosionerne fandt sted i travle områder, hvor folk var ude og købe ind før aftenens udgangsforbud, siger en talsmand for militæret Piamote Prom-In med henvisning til det udgangsforbud, landets militær har indført efter torsdagens kup.

Fem af de 55 tilskadekomne beskrives som alvorligt sårede.

Ifølge avisen The Bangkok Post udbrød 13 af angrebene samtidig i Pattani-provinsen, og derfor forventes angrebene at være koordineret af de samme personer.

Mistanken falder på islamiske oprørsgrupper i den primært muslimske region, men ingen har påtaget sig skylden for angrebene. Det vurderes, at 6000 personer har mistet livet i de muslimske thailænderes kamp mod de thailandske myndigheder.

Oprørerne ønsker en vis grad af selvstændighed og beskyder myndighederne for at undertrykke deres kultur.

Lørdag har USA samtidig meddelt, at alle planlagte militære øvelser og officielle besøg til Thailand er blevet aflyst, efter militæret torsdag i et kup overtog regeringsmagten og satte landets forfatning ud af spil.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip