Boom triumferer på dramatisk Tour-etape

Hollænderen Lars Boom (Belkin) tog sejren, men det var Vincenzo Nibali (Astana), der blev den store vinder på en yderst dramatisk 5. etape af Tour de France.

På en dag, hvor Chris Froome udgik, og hvor Alberto Contador tabte mere end to minutter, skabte Nibali med flot kørsel luft i klassementet, hvor han nu har sin danske holdkammerat Jakob Fuglsang som nærmeste forfølger på andenpladsen.

Nibali havde fornem kontrol over etapen, som han i lang tid styrede fra en frontgruppe assisteret af sine løjtnanter Jakob Fuglsang og Lieuwe Westra.

Nibalis smarte kørsel på brostenene blev dyr for Contador, der sammen med blandt andre Alejandro Valverde (Movistar) blev sat af og måtte kæmpe for at begrænse tidstabet.

At Boom stak af til sidst betød mindre, fordi en meget stærk Fuglsang trak Nibali frem til målstregen som dagens store klassementvinder.

Men det store drama indtraf allerede, da feltet endnu manglede 70 kilometer af etapen. Chris Froome tog dagens anden tur i asfalten, og så var der ikke mere modstandskraft i den uheldige Sky-kaptajn, der allerede tirsdag slog sig slemt.

Froome tog sig til sin højre arm, og efter en kort samtale med holdets hjælpere rystede han på hovedet og satte sig ind i en følgebil som tegn på, at Touren er slut for hans vedkommende.

Adskillige ryttere væltede på en etape, der var præget af et tungt, vedvarende regnvejr over det nordlige Frankrig, og med 38 kilometer igen var det danske Lars Baks tur.

Den ellers velkørende Lotto-rytter mistimede et sving og måtte hive så hårdt i bremsen, at han stod på hovedet over sit styr og endte i grøften for fødderne af måbende tilskuere. Bak slap uskadt, men mistede sin plads blandt de forreste efter det akrobatiske fald.

I stedet blev det altså Fuglsang, der blev dagens dansker. Han er to sekunder efter sin holdkaptajn Nibali i klassementet, hvor Peter Sagan er nummer tre. Slovakken har 44 sekunder op til Nibali.

/ritzau/

 

Dagens Gossip