Boost din hukommelse med rosmarin

Sol Stoffregen

|

03/09/2013

Dagens topnyheder

Kniber det med at huske, hvornår dine børn har fødselsdag, eller glemmer du, hvor bilnøglerne er? Så er det måske en god ide at plante en rosmarin i haven og jævnligt dufte til den grønne krydderurt.

Engelske forskere, Jemma McCready og Mark Moss fra University of Northumbria, har nemlig fundet ud af, at rosmarin øger evnen til at huske begivenheder og at huske at udføre opgaver på bestemte tidspunkter i fremtiden. Det skriver Sciencedaily.com.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Resultaterne bygger en undersøgelse med 61 testpersoner, der enten blev lukket ind i et rosmarinduftende rum eller et rum, der ikke duftede af noget. I hvert rum blev personernes evne til at huske vurderet.   

Ifølge forskerne er det den grønne krydderurts indhold af stoffet acetylcholin, der hjælper vores hjerne med at holde koncentrationen og dermed til bedre at huske det sagte.   

Det er ikke kun almindelig glemsomme mennesker, som kan have gavn af denne viden. Specielt folk med store hukommelsesbrister kan muligvis på sigt blive hjulpet.

"Disse resultater kan have betydning for behandling af personer med hukommelsesproblemer. Det viser, at duften af rosmarin kan forbedre de kognitive funktioner hos raske mennesker. Det kan hjælpe folk til at huske hvornår, hvorfor og hvor de skal hen. Det er grundlæggende for alt, hvad vi gør, og vi kan alle have problemer med hukommelsen, hvilket både kan være frustrerende og til tider farlig", lyder det i de to engelske forskers rapport.