Bordtennistop undrer sig over medlemsflugt

En nedgang i antallet af medlemmer på intet mindre end 11 procent er den triste kendsgerning i Dansk Bordtennis Union (DBTU), efter at den årlige medlemsopgørelse er blevet offentliggjort mandag.

På 12 måneder har bat-sporten mistet mere end 1000 aktive, og det undrer formanden for Dansk Bordtennis Union, Bjarne Andersen.

- Vi er usikre på, hvorfor medlemstallet er faldet så brat, for det er ikke, fordi vi i sporten har gjort noget anderledes, siger formanden i en pressemeddelelse.

Derfor skal unionen nu fokusere på at vinde det tabte tilbage, så det nuværende medlemstal på 8510 kan blive højere næste år.

Der er allerede et projekt i gang, der skal gøre sporten mere attraktiv for 8-12-årige, og de klubber, der vil være med i projektet, får også tilbudt gratis trænerkurser og konsulentbistand.

- Vi tror meget på, at trænerne spiller en nøglerolle i forhold til at skaffe nye medlemmer og for at gøre sporten så interessant, at medlemmerne bliver ved. Det er derfor, at vi har fokus på dem i det her projekt, siger DBTU-formand, Bjarne Andersen.

Antallet af aktive bordtennisspillere toppede i 1963, hvor 17.497 spillere svingede battet i de danske klubber. I 1980'erne lå tallet konstant omkring de 16.000.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip