Bordtennistop undrer sig over medlemsflugt

En nedgang i antallet af medlemmer på intet mindre end 11 procent er den triste kendsgerning i Dansk Bordtennis Union (DBTU), efter at den årlige medlemsopgørelse er blevet offentliggjort mandag.

På 12 måneder har bat-sporten mistet mere end 1000 aktive, og det undrer formanden for Dansk Bordtennis Union, Bjarne Andersen.

- Vi er usikre på, hvorfor medlemstallet er faldet så brat, for det er ikke, fordi vi i sporten har gjort noget anderledes, siger formanden i en pressemeddelelse.

Derfor skal unionen nu fokusere på at vinde det tabte tilbage, så det nuværende medlemstal på 8510 kan blive højere næste år.

Der er allerede et projekt i gang, der skal gøre sporten mere attraktiv for 8-12-årige, og de klubber, der vil være med i projektet, får også tilbudt gratis trænerkurser og konsulentbistand.

- Vi tror meget på, at trænerne spiller en nøglerolle i forhold til at skaffe nye medlemmer og for at gøre sporten så interessant, at medlemmerne bliver ved. Det er derfor, at vi har fokus på dem i det her projekt, siger DBTU-formand, Bjarne Andersen.

Antallet af aktive bordtennisspillere toppede i 1963, hvor 17.497 spillere svingede battet i de danske klubber. I 1980'erne lå tallet konstant omkring de 16.000.

/ritzau/

 

Dagens Gossip