Borgmester: Vi gør alt for at stoppe rockerne

Hvis det står til Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (S), vil den fest, som den hollandske rockergruppe Satudarah MC lørdag holder i sit nye klubhus i Bagsværd, blive den sidste.

- Vi skal handle hurtigt, og det prøver vi at gøre. Indenfor lovens rammer vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre, at de slår sig ned i Gladsaxe Kommune, siger hun.

Det er den hollandske rockergruppes første klubhus i Danmark. Klubhuset ligger i et industrikvarter på Laurentsvej i Bagsværd.

De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Politiet har både set rockere fra Bandidos og Hells Angels i det nye klubhus.

Borgmesteren fortæller, at kommunen i øjeblikket er ved at undersøge, om den kan bruge regler i planloven til at forhindre, at rockerne slår sig ned. Hvad kommunen har i tankerne, vil hun dog ikke komme nærmere ind på.

- Rockerne skal jo ikke kunne læse, hvad vi har tænkt os at gøre, i et telegram fra Ritzaus Bureau, siger Karin Søjberg Holst.

Borgmesteren oplyser dog, at kommunen blandt andet vil kigge på reglerne for områdets indretning og anvendelse.

- Jeg kan for eksempel forestille mig, at rockerne gerne vil have, at der er nemt at komme hen til klubhuset. Vi kan jo overveje at gøre det vanskeligt, siger hun.

Værebros Hårde Kerne, VHK, har op mod 70 faste medlemmer. Dog mener flere, at der er tale om mellem 20 til 30 faste medlemmer, og at resten er medløbere, der træder til, hvis behovet opstår.

Størstedelen af medlemmerne i VHK kommer fra det sociale boligområde Værebroparken i Bagsværd.

De får nu nye rygmærker på grund af det internationale samarbejde med den hollandske gruppe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip