Borgmester vil flytte ministerier til Udkantsdanmark

Der skal ikke blot holdes særligt øje med Udkantsdanmark, når der fremover bliver lovgivet i folketingssalen. I fremtiden skal nogle af landets politikere og øverste embedsmænd også have arbejdsplads i landets mindre byer.

Det mener borgmesteren i Assens, Søren Steen Andersen (V).

- Et forslag kunne være at flytte nogle af ministerierne og styrelserne væk fra de dyre adresser i København og ud til nogle af landets mindre byer, siger han til Ritzau.

- Det er statslige arbejdspladser, og derfor giver det også mening, at de bliver spredt rundt i landet. Fordelen derude er også, at politikerne mærker virkeligheden.

Forslaget kommer som en tilføjelse til hans udmelding lørdag til Fyens Stiftstidende om, at han mener, at politikerne skal have landets mindre byer i baghovedet, når de lovgiver. Det skal de tvinges til ved, at der indføres et såkaldt landdistriktsfilter på lovgivningen.

- Nogle steder i landet kan det for eksempel være problematisk for en lille skole at skulle oprette en helt ny børnehave. Der tror jeg nogle gange, at politikerne glemmer at tænke på de mindre byer, når de lovgiver, siger Søren Steen Andersen.

Han påpeger, at man for eksempel ofte overvejer, hvilke konsekvenser nye love har for handicappede og for miljøet. Og at man også nogle gange kigger på erfaringer i udlandet, inden man lovgiver.

- Lige så vel som vi er forpligtet til at kigge på alle de ting, så mener jeg også, at vi er forpligtet til at have et helhedssyn på vores lille land, der oplever en stor urbanisering.

- Der er ikke noget positivt ved urbanisering i sig selv, og der er ikke noget positivt i at en hel masse kommuner mærker konsekvensen af, at folk flygter til landets største byer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip