Borgmestre accelererer kampen mod klimaforandringer

Miljøvenlig offentlig transport og høj luftkvalitet.

Borgmestre verden over har stor indflydelse, når der skal skabes miljøvenlige og bæredygtige byer.

Derfor stiller borgmestre fra 7100 byer sig nu i front i kampen mod klimaforandringer med en ny global aftale. De repræsenterer mere end 600 millioner borgere fra 119 lande, der fordeler sig på seks kontinenter.

Med borgmesterpagten for klima og energi, der er udråbt til "verdens største klima- og energiinitiativ for byområder", vil borgmestrene forsøge at fremme og støtte indsatsen mod klimaændringer og arbejde mod en lavere CO2-udledning.

- I dag har verdens byer forenet deres kræfter i kampen mod klimaforandringer bag én global organisation. Det er noget, som aldrig er sket før, siger Michael R. Bloomberg, som er FN's særlige udsending for byer og klimaforandringer.

- Den her nye borgmesterpagt for klima og energi vil hjælpe med at accelerere de fremskridt, byerne gør, og øge deres indflydelse på et globalt plan. Det er et stort skridt mod at opnå de mål, som blev aftalt i Paris, siger han.

Lanceringen af borgmesterpagten kommer seks måneder efter den historiske klimakonference i Paris i december sidste år, hvor byerne var afgørende fortalere for en stærk global klimaaftale, som 195 lande vedtog.

Klimaaftalen skal holde den globale temperaturstigning under to grader i forhold til førindustrielt niveau og sigte efter at begrænse stigningen til 1,5 grader.

Aftalen træder i kraft, når 55 lande, der samtidig repræsenterer 55 procent af verdens CO2-udledninger, officielt har deponeret deres såkaldte ratifikationsinstrumenter hos FN.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip