Boris Johnson vil ikke undskylde racistiske fornærmelser og ord om sex med geder

Den nye britiske udenrigsminister, Boris Johnson, mener ikke, at han bør undskylde for de kommentarer, han tidligere har rettet mod en række verdensledere.

På et pressemøde tirsdag forklarede han, at kommentarerne er blevet misforstået.

- Vi kan bruge rigtig lang tid på at gennemgå en masse ting, som jeg har skrevet i løbet af de seneste 30 år – alt sammen noget, som jeg mener er blevet taget ud af en kontekst.

- Men det er ligegyldigt, og vi har nogle alvorlige udfordringer, der kræver vores opmærksomhed i dag, sagde Boris Johnson blandt andet på pressemødet, hvor den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, også deltog.

Boris Johnson blev noget overraskende udnævnt som Storbritanniens nye udenrigsminister for mindre end en uge siden af Theresa May, der overtog posten som premierminister efter David Cameron.

I løbet af sin tid på den politiske scene har den tidligere London-borgmester fornærmet udenlandske stats- og regeringschefer adskillige gange.

Blandt andet i valgkampen forud for briternes beslutning om at forlade EU.

Her beskyldte han USA's præsident, Barack Obama, for at være negativt indstillet over for det britiske imperium, fordi præsidentens kenyanske rødder medførte en "nedarvet modvilje" mod Storbritannien.

Og så sent som i maj gjorde han sig bemærket ved at vinde 1000 pund i en kontroversiel konkurrence med et digt, hvor han beskrev Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, have sex med en ged.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip