Boris Johnsons ministerfly strejkede på første tur til EU

Boris Johnson har fået en turbulent start på sit embede som britisk udenrigsminister, og søndag måtte hans fly sikkerhedslande på vej mod Bruxelles.

Udenrigsministerens fly fra luftvåbnet fik problemer med et hydraulisk system, og så måtte flyet lande i Lutons lufthavn i England, skriver The Guardian.

- Der opstod et teknisk problem søndag eftermiddag på Royal Air Force-flyet, der havde udenrigsministeren og hans embedsmænd om bord fra London til Bruxelles. Der krævede, at flyet måtte lande i Luton, siger en talsmand for udenrigsministeriet.

I lufthavnen blev BAE 146-flyet mødt af flere brandbiler.

Johnson og hans følge kunne efter en kortere pause i lufthavnen flyve videre mod Belgien.

Udnævnelsen af Johnson som udenrigsminister har vakt store reaktioner både i Storbritannien og i resten af verden.

Den tidligere London-borgmester er kendt for sine provokerende og udiplomatiske bemærkninger om blandt andet stats- og regeringschefer i andre lande.

Blandt andre den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, som Boris Johnson møder i Bruxelles mandag, har lagt den diplomatiske høflighed på hylden i sin første kommentar til udnævnelsen.

- Jeg er ikke bekymret for Boris Johnson, men under valgkampen løj han en hel del over for det britiske folk, og nu har han ryggen mod muren.

- Jeg har brug for en partner, jeg kan forhandle med, og som er tydelig, troværdig og pålidelig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip