Bornholmske piger flyver tidligst fra reden

Bornholmske kvinder er yngre, når de forlader barndomshjemmet og flytter væk fra de trygge rammer, end kvinder fra andre dele af landet. For mændenes vedkommende er det østjyderne, der er hurtigst til at flytte hjemmefra.

Det viser tal fra Danmarks Statistik om flytninger i 2013.

I gennemsnit flytter de unge kvinder fra solskinsøen hjemmefra i en alder af 19,3 år. De vestjyske kvinder venter derimod længst, inden de flytter hjemmefra. I gennemsnit venter vestjyderne med at rykke hjemmefra, til de er fyldt 19,9 år.

Unge mænd fra Østjylland flyttede sidste år hjemmefra i en gennemsnitsalder på 19,7 år, hvilket er stort set samme alder, som de vestjyske mænd forlader reden.

Derimod er københavnerne længst tid om at flytte fra far og mor. Unge mænd fra København og omegn er i gennemsnit 20 år, inden de pakker flyttelæsset og drager videre.

De bornholmske mænd er også næsten 20 år, inden de flytter hjemmefra og for nogens vedkommende væk fra øen. Det er dermed helt modsat de unge kvinder, der har mere travlt med at komme videre.

Alt i alt flyttede 80.425 unge hjemmefra sidste år. Tendensen er også klar i forhold til, hvor de unge flytter hen. 51,2 procent af de unge, som flyttede fra familien sidste år, bosatte sig i eller omkring København eller i Aarhus, Odense og Aalborg.

Lige knap en tredjedel flyttede fra en mindre by eller landdistrikt, mens hver femte blot flyttede til et andet sted i en af de store byer i Danmark.

Det er også de unge, der flytter mest. I over halvdelen af flytningerne sidste år, helt præcist 52,9 procent, var den ældste person mellem 17 og 29 år gammel.

Der blev i alt flyttet 583.732 gange sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip