IS bortfører mindst 220 fra kristne landsbyer

Islamisk Stat (IS) har bortført mindst 220 mennesker fra kristne landsbyer i det nordøstlige Syrien under en tre dage lang offensiv.

Det siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger kamphandlingerne i landet.

IS' offensiv var koncentreret i områder nær den overvejende kurdiske by Hasaka, og her trængte de militante islamister ind i 10 landsbyer beboet af de kristne assyrer.

Tallet over bortførte er ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder fortsat med at vokse de seneste tre dage.

- Isis kontrollerer nu 10 kristne landsbyer, konstaterer lederen for observatørgruppen, Rami Abdulrahman, og bruger det alternative navn for IS.

Hundredvis af kristne er flygtet til de to største byer i distriktet Hasaka, oplyser en kristen organisation.

IS har ikke selv oplyst, at det har bortført kristne i området. Den militante organisation har tidligere dræbt sunnimuslimer og folk fra religiøse mindretal, som ikke har villet sværge troskab over for IS' såkaldte kalifat.

I sidste uge offentliggjorde IS en video, som viser, hvordan militante i Libyen halshugger 21 kristne koptere fra Egypten.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip