Bortførte skolepiger: En slipper fri fra Boko Haram

En af de 200 skolepiger, som er blevet bortført af den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram i Nigeria, er sluppet fri af sine gidseltagere, fortæller politiet og nogle af de bortførtes forældre torsdag.

Ifølge en talsmand for politiet i hovedstaden Abuja, Emmanuel Ojukwu, blev den 20-årige unge kvinde fundet onsdag efter at være blevet sat af af personer, som mistænkes for at være medlemmer af Boko Haram.

Det er endnu ikke klart, hvorfor pigen er blevet sat fri.

Talsmanden oplyser, at hun blev sat af cirka 100 kilometer fra den nigerianske landsby Chibok, og at hendes tilstand er stabil.

- Hun løb rundt i en landsby, da hun blev fundet. Hun havde været ude i bushen i omkring fire dage, siger en forælder til to piger, som stadig er fanget.

Personen ønsker ikke at få sit navn frem.

Den frigivne unge kvinde befinder sig nu i byen Yola i det nordøstlige Nigeria.

Militante fra Boko Haram bortførte i april i alt 276 piger fra sovesalene på en kristen pigeskole i Chibok i den nordøstlige delstat Borno nær grænsen til Cameroun. Området kontrolleres næsten udelukkende af den islamiske gruppe.

57 af pigerne slap fri i juni, men over 200 piger holdes fortsat til fange af Boko Haram, der beskyldes for at hjernevaske og voldtage gidslerne.

Bortførelsen vakte i ugerne efter stor opmærksomhed, og på det sociale medie Twitter findes en kampagne, som hedder #BringBackOurGirls, som blandt andre den amerikanske præsidentfrue, Michelle Obama, og flere hollywoodstjerner har bakket op om.

I maj offentliggjorde gruppen en video, hvor den tilbød at frigive pigerne til gengæld for, at fængslede islamister sættes fri. Den mulighed er hidtil blevet udelukket af regeringen.

Boko Haram, som kæmper for at få indført sharia-lovgivning i det nordlige Nigeria, har dræbt tusinder af mennesker siden 2009, hvor bevægelsen blev stærkt radikaliseret.

Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, har erklæret krig mod gruppen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip