Boss om Fuglsangs forsøg: Han er træt efter hård Tour

Jakob Fuglsang fik på 17. etape den chance, som han havde ønsket, nemlig at køre i udbrud og jagte en etapesejr.

Men danskerens kræfter slap op, og han måtte opgive sin mission i udbruddet på næstsidste stigning.

Astanas manager, Alexander Vinokourov, er ikke overrasket over, at hans rytter var for træt til at køre med, da der blev angrebet igen og igen.

- Vi må ikke glemme, at han har arbejdet snart tre uger i front at feltet, og hans styrt har ikke gjort det bedre. Men alt i alt gjorde holdet et flot arbejde, og det må vi gratulere, siger Vinokourov.

- Jakob havde det hårdt efter sit styrt. Det er svært, men han gjorde igen et fint job for holdet, siger han.

Inden etapen gav Astana grønt lys til, at danskeren kunne søge sin egen chance.

- Vi sagde til Jakob, at han kunne køre med i udbruddet og sidde på hjul, og hvis vi skulle få brug for hans hjælp, kunne han falde tilbage for at støtte Vincenzo Nibali, siger Vinokourov.

Tirsdagens etape var formentlig danskerens sidste - og eneste - chance for en etapesejr i årets Tour de France, hvor det har været hans opgave at hjælpe italieneren Vincenzo Nibali til samlet sejr, hvilket ser ud til at lykkes med bravur.

- Ja, det var en chance, som han fik, men det var ikke nemt i dag.

- Det bliver lidt svært for Jakob i morgen efter etapen i dag. Men man kan aldrig vide. Jeg tror dog, at det bliver for svært. Men jeg vil sige, at hele holdet har gjort et fremragende job og specielt Jakob.

Jakob Fuglsang styrtede på 13. etape, hvor han mistede mere end en halv time til Nibali, og dermed var hans chancer for en samlet topplacering forduftet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip