Bouhanni er hurtigst på stregen i Dauphine

Som forventet endte anden etape af det franske cykelløb Criterium du Dauphine i en massespurt, og her var franskmanden Nacer Bouhanni (Cofidis) stærkest.

Den 173 kilometer lange etape indeholdt en kategori 2-stigning til at starte med og en enkelt kategori 1-stigning efter omkring 60 kilometer, men efter nedkørslen fra Col de Cuvery stod den på næsten 50 kilometer flad vej til mål.

Det var altså ikke en etape for klassementsfolkene, og tre lykkeriddere tog chancen, så snart løbet blevet givet frit. Det var Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka), Arnaud Courteille (FDJ) og Perrig Quemeneur (Europcar).

Efter 100 kilometer havde de et forspring på omkring fire minutter, men herefter begyndte feltet at trække ind på de tre i front.

Styrt i feltet gjorde, at udbruddet fik forlænget livet, men det lignede alligevel en umulig mission, da feltet anført af Cofidis og Lampre satte tryk på. Med 10 kilometer igen var forspringet nede på 35 sekunder, og alt blev gjort klar til massespurt.

Godt tre kilometer fra stregen var der samling, og halvanden kilometer efter var der igen et styrt i feltet, som gav dramatik i afslutningen.

I spurten var Nacer Bouhanni hurtigst foran Samuel Dumoulin (Ag2r) og Sacha Modolo (Lampre).

Peter Kennaugh (Sky) fører fortsat løbet. Han er to sekunder foran Modolo og Bouhanni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip