Bradley Wiggins vinder VM-enkeltstart - Quaade styrter

Den engelske cykelrytter Bradley Wiggins vandt højst overraskende onsdagens VM-enkeltstart foran den tredobbelte tyske verdensmester Tony Martin i spanske Ponferrada.

Wiggins var hurtigst på de 47,1 kilometer, som blev tilbagelagt i tiden 56,25 minutter. Det var 26 sekunder bedre end storfavoritten Tony Martin, som måtte nøjes med sølvet i år.

Tyskeren lagde ellers bedst ud og var fire sekunder bedre ved første mellemtid end guldrivalen Wiggins.

Langt dårligere gik det for Rasmus Quaade, som styrtede i det allerførste sving, og det var naturligvis den værst tænkelig måde at komme i gang på.

Ved den første mellemtid var Quaade af samme grund hele 43 sekunder efter Tony Martin, og det meste af tidstabet skyldtes styrtet efter ganske få meter.

Det betød, at Quaade havde vanskeligt ved at komme op og blande sig mellem de bedste. Det blev derimod den ventede guldduel mellem Tony Martin og Bradley Wiggins.

Ved den anden mellemtid efter 23,3 kilometer skete der en overraskende vending. Her var Tony Martin pludselig to sekunder efter Wiggins, som dermed havde hentet seks sekunder på sin tyske rival.

Og sådan blev det ved på resten af ruten. Wiggins øgede forspringet til at være 10 sekunder foran Tony Martin ved den næste mellemtid, og det endte med en ganske suveræn sejr til Sky-rytteren.

Hollænderen Tom Dumoulin blev nummer tre og snuppede dermed VM-bronzen.

Ud over Quaade var Lasse Norman Hansen også med blandt onsdagens tempospecialister, men han kørte en skuffende enkeltstart og endte et langt stykke nede i feltet som nummer 53 ud af de 64 deltagere.

Quaade kørte sig gevaldigt op efter styrtet, og han endte på en placering som nummer 13.

/ritzau/

 

Dagens Gossip