Brand i kro: 70 asylansøgere evakueret

En frituregryde på Skuldelev Kro i Skibby i Hornsherred brød mandag aften i brand. Ilden har bredt sig, så store dele af kroen er brændt ned.

Mandag ud på aftenen fik brandvæsnet ilden under kontrol, men efter midnat er der fortsat gang i flammerne.

Bygningen på Østergade 2 i Skibby, der bruges af Røde Kors til indkvartering af asylansøgere, er blevet evakueret, oplyser Nordsjællands Politi. Stedet er bolig for 70 mennesker, der er kommet til Danmark for at søge asyl.

Der har været røgdykkere igennem hele stedet for at sikre, at alle er kommet ud af bygningen.

Ilden opstod mandag aften i en frituregryde i kroens køkken, men bredte sig hurtigt i hele køkkenet og i krostuen. Efter kort tid var hele kroen overtændt, oplyser politiet.

Asylansøgerne på kroen er midlertidigt blevet indkvarteret på et hotel i Korsør. Kroens beboelsesfløje, hvor asylansøgernes værelser ligger, er ikke brændt.

- Men det er formentlig så røgskadet, at der ikke umiddelbart er noget, der tyder på, at de kan vende tilbage, siger vagtchef Ulrik Linden fra Nordsjællands Politi.

Derfor arbejdes der på at finde indkvartering til beboerne på andre asylcentre.

Branden i kroen udvikler røg, der kan være skadelig.

Politiet opfordrer beboerne i og omkring Skibby til at gå ind og lukke døre og vinduer og ventilationsanlæg, indtil røgen er drevet væk. Denne advarsel står kort efter midnat stadig ved magt og ventes at gøre det indtil tidligt tirsdag morgen, oplyser politiet.

Folk, der føler ubehag på grund af røg, kan ringe til akuttelefonen på telefon 1813.

/ritzau/

 

Dagens Gossip