Brand på DFDS-skib er blusset op igen

Branden på Britannia Seaways er under kontrol, og fragtskibet har søgt læ i roligere farvande tæt på kysten, hvor det får hjælp af et norsk fartøj.

Det fortæller informationschef Gert Jakobsen fra DFDS natten til søndag.

- Vi har kontrol over branden. Skibet ligger i øjeblikket i læ af nogle øer tæt på kysten, hvor det får assistance af et brandslukningsfartøj til at køle de områder ned, som er blevet varmet kraftigt op af branden, siger han til Ritzau.

DFDS-skibet sejler under dansk flag og har 32 personer om bord - heriblandt seks danskere. Evakueringen af personerne på skibet blev lørdag aften afbrudt på grund af et kraftigt uvejr, der raser ved Norges vestkyst.

Ifølge Gert Jakobsen vurderes personerne om bord at være i sikkerhed på skibet.

- Når man kan erklære branden for slukket, så vil skibet søge i havn. Her vil det blive undersøgt af de norske myndigheder, som skal fastslå brandårsagen og kortlægge begivenhederne om bord, siger han.

- Og så skal godset af skibet. Og så vil vi også sørge for, at der bliver stillet en psykolog til rådighed for de ombordværende. Det er klart, at en sådan situation som denne her er en psykisk belastning, tilføjer Gert Jakobsen.

Britannia Seaways sejler med militært udstyr for Norges forsvar. Materiellet skal bruges til en igangværende militærøvelse, der foregår i Bergen-området.

Skibet slog alarm klokken 19.08 lørdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip