Brand på Dragsholm Slot er slukket

En brand på Dragsholm Slot i det nordvestlige Sjælland er sent torsdag aften blevet slukket, efter at der om eftermiddagen gik ild i en frituregryde i slottets køkken.

Ilden spredte sig via ventilationsanlægget til andre dele af bygningen, og brandfolk måtte skære sig vej gennem gulvbrædder og vægge for at få has på flammerne på det gamle slot.

To personer blev indlagt på Holbæk Sygehus til observation for røgforgiftning, mens 17 gæster på slottet måtte evakueres.

- Der er brandvagter derude, som skal være der natten over og holde øje med, at det ikke lige pludselig begynder at brænde igen, fortæller vagtchef Lars Mogensen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor store skader branden har skabt. Ifølge vagtchefen er der dog voldsomme røgskader inde på slottet, men omfanget vil blive mere klart, når det bliver lyst fredag.

Det oprindelige Dragsholm Slot blev opført i 1215, og de gamle bygninger har gjort slukningsarbejdet ekstra besværligt.

- Branden i køkkenet blev slukket relativt hurtigt, men det viser sig, at bygningen har mange "lommer", så via elevatorskakten og ventilationssystemet opstod der brand mange forskellige små steder, og man måtte skære sig frem for at slukke ilden. Arbejdet blev vanskeligt gjort af, at det er en gammel bygning, siger Lars Mogensen.

Administrerende direktør på slottet, Mads Bøttger, siger til Nordvestnyt, at han er chokeret over branden.

- Det er ganske forfærdeligt. Det er et mareridt, lød det tidligere på aftenen fra Mads Bøttger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip