Brand på skole i Brabrand er formentlig påsat

Østjyllands Politi er mandag i gang med at jagte en eller flere brandstiftere, som står bag en brand på Sødalskolen i Brabrand ved Aarhus. Det oplyser politikommissær Helle Edelbo til Ritzau.

- Branden er formentlig påsat. Vi kan se, at den er opstået i et bord og nogle bænke udenfor, og derfra har ilden spredt sig, fortæller hun.

Branden raserede et halvtag ved skolens gymnastiksal og udviklede så kraftig røg, at politiet valgte at udsende en beredskabsmeddelelse, som rådede folk i området til at søge inden døre på grund af risiko for røgforgiftning.

Branden blev anmeldt omkring klokken 21 søndag aften. Det tog brandvæsnet knap to timer at få bugt med ilden, oplyser Østjyllands Politi.

Politiets formodning om, at branden er påsat, bygger ifølge Helle Edelbo på, at intet andet umiddelbart kan forklare, hvorfor der ellers skulle opstå ild i bordet og bænkene.

- Men nu afventer vi nogle tekniske undersøgelser, som skal slå fast, hvordan ilden er opstået, siger Helle Edelbo.

Mens politiet venter på resultatet af de tekniske undersøgelser, efterforskes sagen, og jagten på eventuelle gerningsmænd er gået ind.

- Der er videoovervågning i området, som vi er i gang med at gennemgå, og derudover er vi i gang med at foretage afhøringer, fortæller Helle Edelbo.

Mandag er første dag i skolernes efterårsferie, men alligevel er der børn, som bruger skolens SFO.

Sødalskolen oplyser på sin hjemmeside, at SFO-pasningen bliver gennemført som planlagt trods branden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip