Brand på skole i Brabrand udvikler farlig røg

Politi og brandvæsen arbejder stadig på at få slukket den brand, der søndag aften udbrød på en skole i Brabrand nær Aarhus.

Branden på Sødalskolen er endnu ikke færdigslukket, men meldingen søndag aften kort før klokken 23 er dog, at situationen er under kontrol, og at det er sikkert at opholde sig udenfor.

- Vi arbejder stadig på stedet, men branden er under kontrol. Der er endnu ikke noget nyt. Teknikere skal undersøge det mandag. Vi har sikret det, der skulle sikres, og den nærmere efterforskning af branden fortsætter i morgen (mandag, red.), siger vagtchef ved Østjyllands Politi Richard Jakobsen til Ritzau.

Han understreger, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvorvidt branden er påsat eller opstået af andre årsager.

Branden på Sødalskolen, der ligger på Louisevej, udviklede på et tidspunkt farlig røg.

- Der udbrød cirka klokken 21 brand i en gymnastiksal på Sødalskolen på Louisevej i Brabrand. Branden er endnu ikke under kontrol, og den udvikler kraftig røg som er sundhedsskadelig ved indånding, skrev Østjyllands Politi i en beredskabsmeddelelse tidligere søndag aften.

Ifølge beredskabsmeddelelsen skulle borgere i nærheden søge inden døre, men den melding er nu afblæst.

Advarslen gjaldt borgere, der er bosat vest for Louisevej til Anettevej og fra Louisevej mod syd til Gellerupvej.

Personer i det berørte område kan igen gå uden for og åbne døre, vinduer og ventilation.

Hvis man føler ubehag, som følge af branden, skal man kontakte lægevagten.

Politiet anmoder om, at alle holder sig på god afstand af brandstedet.

/ritzau/