Brand sætter endnu en belgisk atomreaktor ud af spillet

Det belgiske elforsyningsselskab Electrabel har søndag midlertidig lukket en atomreaktor efter en brand i flere elektriske kabler, oplyser det belgiske ledningsforsyningsselskab Elia. Det betyder, at kun tre af det belgiske firmas syv atomkraftværker er i drift.

Electrabel, der er en del af den franske koncern GDF Suez, var nødt til at lukke ned for 1000 megawatt Tihange 3, sydvest for byen Liège, efter at adskillige elektriske kabler uden for reaktoren brød i brand.

Det belgiske nyhedsbureau Belga citerer en talsmand for selskabet for, at årsagen til branden, var en teknisk fejl.

- Søndag morgen opstod en brand i Electrabels højspændingskraftværk ved siden af Tihange 3. Som følge af branden blev generatorenheden automatisk koblet fra ledningsnetværket, siger en talsmand for Elia, Belgiens ledningsforsyningsselskab.

Det står søndag aften ikke klart, hvornår Tihange 3 vil blive genstartet.

Electrabel driver syv atomreaktorer, heraf fire i Doel tæt på den nordligt beliggende by Antwerpen og tre i Tihange med en samlet kapacitet på knap 6000 megawatt, hvilket dækker over halvdelen af Belgiens elektricitetsbehov.

Det aldrende reaktornetværk står på den anden side over for alvorlige problemer. Med to af fire reaktorer ved Doel ude af drift og men en anden reaktor ved Tihange, der allerede er ude af drift, vurderer energieksperter, at der vil være risiko for strømsvigt i landet til vinter.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip