Brandmænd tog selfie, mens 17 personer indebrændte

17 personer mistede livet i den omfattende brand i storcentret i den russiske by Kazan, mens endnu 55 personer blev alvorligt såret - heriblandt to politibetjente og yderligere to redningsfolk, skriver metro.co.uk.

Sagen kommer kun en uge efter en anden russisk sag, hvor en ambulanceredder gentagne gange havde taget selfies med sine døende patienter bag i ambulancen.

Her gav hun kameraet fingeren og skrev grove kommentarer som “endnu en idiot" og "jeg hader mit job” til blandt andet et offer for en bilulykke og en patient med hjertestop.

Læs også: Ambulanceredder tog selfies med døde patienter og lagde dem og grove kommentarer på Facebook

Billedet af de to brandfolk, Ilya Bykov, 30, og Rostislav Krylov, 28, blev uploadet til VKontakt, en russisk udgave af Facebook, hvor rasende brugere hurtigt røg til tasterne over det decideret upassende foto:

- Jesus Kristus! Folk dør derinde, og disse mænd smiler og tager billeder!! De er der for at redde liv, skriver Yegor Tokaryev, mens en anden bruger, Svetlana Kapustina, skriver:

- Jeg væmmes ved tanken om, at mens de stakkels mennesker brændte ihjel, tog disse to det som en form for joke. De burde skamme sig."

Myndighederne oplyser, at de nu vil kigge nærmere på omstændighederne bag billedet.

- Størstedelen af redningsholdet på stedet udførte deres arbejde kompetent og effektivt. Disse to er ikke repræsentative for dem, der arbejder hårdt hver dag og utrætteligt redder liv, siger en talsmand for de to brandfolks afdeling og fortsætter:

- Vi vil kigge på omstændighederne bag fotoet, og hvis det viser sig, at disse to brandfolk har bragt folks liv i fare, vil de blive fyret, og der vil blive kørt en straffesag imod dem.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip